CALENDARIS ON LINE

25.3.08

Resposta de la Federació Catalana

Després dels partits d'Ademar i de Círcol, amb el primer partit perdut per inscripció d'un nombre insuficients de jugadors, i el segon, on l'equip contrari va defensar il.legalment de forma constant, en nom propi vaig adreçar un escrit a la Federació Catalana de Basquetbol amb una reflexió sobre l'esperit del reglament i la dificultat de controlar algunes de les situacions que donen avantage als infractors.
Avuí he rebut resposta del Director Tècnic del Col.legi d'Àrbitres i Escola d'Arbitres, que us incorporo sencer per al vostre coneixement.

Benvolgut Senyor,

Agraïm el seu escrit ja que està redactat de forma constructiva i positiva. Normalmalment no contesto escrits a pares o aficionats, només els escrits de les entitats esportives, entrenadors, Federacions…. sinó com podria suposar em passaria el dia contestant. La majoria són crítiques sobre l’arbitratge de base.

Concentrem-nos en el seu escrit. El primer que s’ha de recordar i transmetre al seu fill és que els TRAMPOSOS NO SEMPRE GUANYEN. Poden guanyar un dia, en la vida normal i en política, guanyaran alguna vegada, però al final, hem de creure en la justícia, i ja els hi arribarà el seu dia.

Es cert que és difícil saber quan s’està fent zona, i més quan el que ho ha de detectar i jutjar és un jove àrbitre que està en període de formació.

El reglament actual de minibàsquet, s’ha elaborat per un grup de tècnics amb molta cura i després d’un any de treball, els principis eren molt clars i de gran ajuda per la formació del jugador, tot i així hi ha gent que intenta sortejar-lo per un benefici particular i del moment.

La formació personal, sobretot en els casos de petits, ha d’incloure la possible convivència amb la “TRAMPA” no l’acceptació d’aquesta, però no existeixen vies legals per a “CASTIGAR” als tramposos.

En primer lloc seria fer entendre al trampós que no obra bé, ni per a ell mateix ni per la resta de gent. En segon lloc esperant que l’àrbitre, en aquest cas, pot detectar aquesta infracció o qualsevol altra i sancionar-lo. També és cert que TOTS podem ajudar de una forma educada i constructiva al jove àrbitre a millorar el seu criteri potser no en aquest dia però si de cara al futur. Per últim denunciar-ho per escrit com ja ha fet.

Vull comentar-li que en un dels torneigs més importants de minibàsquet, el trofeu Molinet, durant aquest Nadal passat, l’equip campió femení va ser castigat 2 vegades en falta tècnica per fer defensa en zona i va guanyar el torneig.

Incompliment del reglament?
Inconsistència de l’arbitratge?
Manca de rigor dels organismes?

Podem parlar i filosofar, però VA GUANYAR.

Per mi va ser una pena, però va ser així.

En la vida no sempre guanyen els bons.

El convido que les seves inquietuds les transmeti a més a més a través del seu club per poder entre tots millorar el nostre esport.




Joan Carles Mitjana
Director Tècnic CABQ-EABQ

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Aquest blog és visitat per menors. Els teus comentaris són benvinguts, però t'agraïrem que siguin polits i educats.
Moltes gràcies